نکات مهم برای کاهش عوارض لوازم آرایشی
طبق بررسی آمار ها موجود، سرانه مصرف لوازم آرایشی بین خانم های ایرانی سر به فلک کشیده است. بر اساس این گزارشات، در خصوص مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی، ایران رتبه دوم خاورمیانه و رتبه چهارم دنیا را را در اختیار دارد. سرانه مصرف لوازم آرایشی در بین خانمهای ایرانی 5 برابر ن در منطقه خاورمیانه است. بر اساس پژوهش های موسسه تحقیقاتی ام تی بی 296 عارضه در کمین کسانی است که مواد آرایشی بهداشتی تقلبی را استفاده می کنند.
کلروفوم ها، پارابن ها و فرمالدئید از مهم ترین مواد شیمیایی است که در لوازم آرایشی استفاده می شود و این مواد پتانسیل بالایی برای ایجاد بیماری های پوستی ایجاد می کنند؛ به طور کلی این مواد شیمیایی در اثر استفاده زیاد سبب تضعیف شدید پوست در مقابل بیماری ها شده و فرد را در معرض پیری زودرس قرار می دهند!
نحوه صحیح استفاده از لوازم آرایشی
به سوال های این آزمون که به تازگی متخصصان پوست و موی آمریکا تنظیم کرده اند، پاسخ دهید تا عوارض استفاده از لوازم آرایش را در خودتان به حداقل برسانید.
1. هفته ای یکی دو بار خوابیدن با صورت آرایش کرده، اشکالی ندارد.
الف. درست ب. غلط
2. کدام یک از موارد زیر باعث جذب اشعه UV خورشید به لب های شما می شود؟
الف. برق لب ب. خط لب
ج. رژلب های روغنی بدون رنگ
د. رژلب های مات و تیره
3. استفاده مکرر از لاک ناخن می تواند باعث لک شدن سطح ناخن ها به مرور زمان شود.
الف. درست ب. غلط
4. استفاده از لوازم آرایشی که روی آن ها عبارت «ضدحساسیت» درج شده است، باعث ایجاد واکنش های حساسیت زا نمی شود.
الف. درست ب. غلط
5. براساس نظریه های مختلف متخصصان پوست و مو، بهتر است کدام یک از محصول های آرایشی زیر را هر 3 ماه یک بار تعویض کنید؟
الف. سایه های چشم
ب. ریمل
ج. رژلب
د. پنکیک و پودرهای فیکساتور
6. امکان انتقال و رشد آلودگی های باکتریایی در بدن، در کدام یک از موارد زیر بیشتر است؟
الف. استفاده مشترک از لوازم آرایش
ب. نگهداری لوازم آرایش در معرض نور و حرارت بالا
ج. استفاده از لوازم آرایش چشمی وقتی که به عفونت چشم مبتلا هستید.
د. تمام موارد
7. کدام یک از موارد زیر، جزو شایع ترین عوارض استفاده از لوازم آرایش هستند؟
الف. واکنشهای حساسیتی به این محصول ها
ب. آسیب رسیدن به ناخن ها با استفاده از لاک های اکریلی
ج. سوزش و خارش چشم ها در اثر استفاده از ریمل
8. کسانی که ادعا می کنند محصول های آرایشی آن ها خواص درمانی دارد، متخلف و متقلب هستند.
الف. درست ب. غلط
9. هنوز شواهد محکمی مبنی بر سرطان زا بودن لوازم آرایش مختلف در دست نیست.
الف. درست ب. غلط
10. برخی از رژلب ها حاوی سرب هستند.
الف. درست ب. غلط
پاسخ ها
1 غلط: شما به چند دلیل نمی توانید حتی یک شب در هفته هم با صورت آرایش کرده، به رختخواب بروید. اول اینکه کرم و پنکیک روی پوست می توانند انواع آلودگی های محیطی را به خود جذب کنند و به راحتی در طول شب این آلودگی ها را به روزنه های پوستی شما انتقال بدهند و باعث ایجاد جوش های سرسیاه یا حتی لکه های پوستی روی صورت بشوند. دوم هم اینکه امکان تکه تکه شدن ریمل روی مژه ها در طول شب و نفوذ این تکه ها داخل چشم و ابتلا به سوزش، خارش و حتی عفونت چشم در صبح روز بعد وجود خواهد داشت. اگر حوصله شستن صورتتان با آب ولرم و صابون ملایم را ندارید، حداقل پیش از خوابیدن، آن را با دستمال های مخصوص پاک کردن آرایش، تمیز کنید. البته این یک توصیه همیشگی نیست.
2. رژلب های روغنی بدون رنگ:این نوع رژلب ها، کمترین محافظت را از لب های شما در برابر اشعه UV خورشید دارند و به راحتی می توانند باعث جذب این اشعه خطرناک به لب های شما شوند. شما می توانید حداقل برای این 3 ماه تابستان، قید زیبا شدن لب هایتان را با این رژلب ها در طول روز بزنید و به جای آن ها از رژلب های معمولی با SPF 30 استفاده کنید.
3. درست: معمولا رنگ لاک های ناخن تیره تر از ناخن های ماست و استفاده مکرر از آن ها می تواند باعث زردی و لکه شدن سطح ناخن ها شود. تنها راه رهایی از این مشکل، استراحت دادن چند ماهه به ناخن هاست.
4. غلط:اینکه روی یک محصول آرایشی عبارت «ضدحساسیت» درج شده باشد، دلیل ایمن و ضدحساسیت بودن آن نیست زیرا بر اساس اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، هیچ استانداردی در مورد آلرژن ها وجود ندارد و ممکن است یک محصول برای 100 نفر آلرژن نباشد اما یک نفر را دچار واکنش حساسیت کند. به همین دلیل اصلا نمی توان یک محصول آرایشی را صد درصد ضدحساسیت دانست.
5. ریمل: امکان نفوذ و رشد باکتری های عفونت زا در لوازم آرایش چشمی مایع مانند ریمل و خط چشم مایع، خیلی بیشتر از سایر لوازم آرایش است. بنابراین متخصصان توصیه می کنند هر 3 ماه یک بار، ریمل یا خط چشم مایعتان را تعویض کنید تا دچار عفونت های چشمی نشوید.
6. تمام موارد: استفاده مشترک از فرچه ها و پدهای آرایشی و لوازم آرایش مایع مشترک به راحتی باعث انتقال ناراحتی پوستی از فردی به فرد دیگر می شود. بهترین و ایمن ترین مکان برای نگهداری لوازم آرایش هم مکان های خشک، خنک و به دور از تابش مستقیم نور خوشید است. استفاده نکردن از لوازم آرایش هنگام ابتلا به عفونت های چشمی هم برای پیشگیری از وخیم تر شدن وضع محل عفونت و هم برای منتقل شدن آلودگی های عفونی به لوازم آرایش چشمی، توصیه می شود.
7. سوزش و خارش چشم ها در اثر استفاده از ریمل: انواع ناراحتی های چشمی مانند سوزش، خارش، زخم شدن قرنیه، ریختن مژه ها و حتی نابینایی از شایع ترین عوارض استفاده از ریمل های نامناسب در سراسر دنیا هستند. به همین دلیل، متخصصان پوست توصیه می کنند به هیچ وجه لوازم آرایش چشمی مایع مانند ریمل و خط چشم را از دستفروشان یا بدون وکیوم و تاییدیه وزارت بهداشت کشور خودتان نخرید و از تست کردن چنین لوازم آرایشی در مغازه ها بپرهیزید و تا حد امکان آن ها را از داروخانه ها تهیه کنید.
8. درست:لوازم آرایش فقط برای مصارف زیبایی تولید می شوند و نمی توانند خواص درمانی داشته باشند. مثلا ریمل ها هرگز باعث تقویت و پرپشت شدن مژه هایتان نمی شوند و کرم پودر ها نمی توانند چین و چروک و جوش های صورتتان را ریشه کن کنند بنابراین اگر پول بیشتری برای خرید لوازم آرایشی با خواص درمانی بدهید، پولتان را دور ریخته اید.
9. درست: هرچند خیلی ها ادعا می کنند استفاده از لوازم آرایش می تواند به مرور زمان باعث ابتلا به انواع سرطان ها بشود اما جامعه متخصصان سرطان آمریکا اعلام کرده است براساس مطالعه ها و شواهد موجود، هیچ کس نمی تواند به طور قاطع ادعا کند رابطه ای بین استفاده از لوازم آرایش و بالا رفتن خطر ابتلا به انواع سرطان ها وجود دارد.
10. درست: اگرچه برخی از رژ لب ها حاوی سرب هستند اما سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است این مقدار ناچیز از سرب نگران کننده نیست زیرا رژ لب ها از لوازم آرایش با استفاده خارجی هستند و مقدار بسیار ناچیزی از آن ها خورده می شود که این مقدار ناچیز هم نمی تواند خطر جدی ای برای سلامت در پی داشته باشد.
برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.
درباره این سایت